Minister Vandeurzen op bezoek in Sint_Augustinus

dinsdag 11 december 2012 16:00 - 17:30

Minister Vandeurzen op bezoek in Sint Augustinus

Op 11 september 2012 was Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin  dhr. J. Vandeurzen op bezoek in het WZC Huize Sint Augustinus te Diest.
Ook Proviciaal Gedeputeerde van Welzijn mevrouw Monique Swinnen was aanwezig.

Op de foto (van links naar rechts): hoofdverpleegster Anja Claes, Minister Vandeurzen, Chris Muys (directie VZW Sint Annendael), Nicole Kempeneers (voorzitster Raad Van Bestuur –VZW Sint Annendael, Monique Swinnen ( provinciaal gedeputeerde), Geert Claes (directeur Huize Sint Augustinus)

De minister was vooral geïnteresseerd in de vooraanstaande zorg van dementerende bewoners in het woon-en zorgcentrum. Centraal in de visie van het woon- en zorg centrum staat het optimaliseren van levenskwaliteit. Dat uit zich niet alleen in een aantal structurele aanpassingen die meer licht, lucht en ruimte bieden aan de bewoners, maar ook in het aanbieden van aangename ervaringen.


 

Ruimte waarin de impact van licht geoptimaliseerd werd.

Meer en beter leren voelen, proeven, ruiken,… geven de dementerende bewoners positieve en prikkelende ervaringen die de evolutie van het ziekteproces gunstig kunnen beïnvloeden. Een voetbad in de gang waar je door kan wandelen, proeven van cocktails, voelen van voedingsmiddelen, het draagt allemaal bij tot een verbetering van de levenskwaliteit. Ook de minister wist het te waarderen.


Finger-food : terug de ervaring vinden van smaken, structuren, vormen.