Een bouwwerf met mogelijkheden

Op 20 augustus 2012 startte de tweede fase van de verbouwingswerken van de psychiatrie Sint Annendael. Deze werken moeten resulteren in een beter comfort voor patiënten van de afdeling Sint Godelieve.  Tevens is het de bedoeling om de ruimtes therapeutisch beter uit te rusten, wat de effectiviteit van de psychiatrische zorg nog zal doen toenemen. Uit de afbraak van stenen komt een nieuw psychiatrisch verhaal.

Het verbouwproject zal nog een aantal jaren in beslag nemen. Sint Annendael heeft dan ook beslist om aan de top te komen van zorgkwaliteit en dat breng je niet alleen met goede mensen maar ook met de juiste omkadering. Bij de werken wordt alles in het werk gesteld om de belasting van de omgeving te beperken. Ook wordt nauwkeurig opgevolgd dat, ondanks de werkzaamheden, de rust in het ziekenhuis bewaard kan blijven.

In de loop van de krokusvakantie starten tevens de voorbereidende werken van de nieuwbouw van het WZC Ster Der Zee te Scherpenheuvel. Momenteel is dit gehuisvest in het ‘kasteeltje in het park’ in de Rozenstraat 17. De nieuwbouw wordt opgetrokken in de Prins Alexanderstraat. Het nieuwe Woon en Zorg Centrum zal een 30tal bedden meer tellen dan de huidige locatie.