Verslaving

Tijdens deze groepssessies wordt aan hervalpreventie gedaan. Het is een nazorggroep, wat impliceert dat mensen reeds therapeutisch aan hun middelenproblematiek gewerkt hebben en de groep volgen om herval te voorkomen en/of er goed mee om te gaan als het zich voordoet. In de sessies kunnen allerlei onderwerpen ingebracht worden die gerelateerd zijn aan problematisch middelengebruik: moeilijke situaties in het dagelijkse leven, gevolgen van het gebruik, risicosituaties, …

De groep richt zich tot mensen met problematisch middelengebruik. Het is een open groep (patiënten kunnen steeds aansluiten), die om de 2 weken samenkomt, telkens voor anderhalf uur. De sessies gaan door op dinsdagavonden van 18u tot 19u30.

De groep bestaat zowel uit opgenomen patiënten, als ambulante patiënten die deze groep een stuk gebruiken als steunpunt om hun middelenvrij of middelenbeperkt leven verder uit te bouwen.

Deelname aan de groep kost 15 euro per sessie voor ambulante patiënten (voor opgenomen patiënten is dit in de ligdagprijs inbegrepen). Aan de deelname gaat steeds een kennismakingsgesprek vooraf, waarin uitgelegd wordt wat de groep inhoudt en waarin stilgestaan wordt bij de eigen verwachtingen.

Contactpersoon : Griet Peeters, klinisch psychologe en systeemtherapeute, 013/380511, Griet.peeters@sad.be

Hoe maakt u een afspraak voor een therapiesessie?