Voorzieningen

Nieuw adres vanaf 6 juli 2015:
Prins Alexanderstraat 55
Scherpenheuvel – Zichem
Tel 013 35 23 00
Email: ster.der.zee@sad.be 

Het woonzorgcentrum OLV Ster der Zee wil bewoners een thuis bieden waarbij de oudere persoon (en zijn familie) centraal staat en waar onze bewoner als unieke persoon, met zijn eigen levensverhaal respectvol benaderd wordt. Wij willen professionele zorg op maat bieden waarbij veel aandacht besteed wordt aan het psychisch en fysisch welzijn en aan de sociale en spirituele behoeften van elke bewoner. Het streven naar een optimale levenskwaliteit voor onze bewoner in zijn totaliteit primeert.

Op maandag 6 juli 2015 zijn we verhuisd naar een moderne nieuwbouw in de Prins Alexanderstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Onze bewoners zullen verblijven in ruime, volledig ingerichte eenpersoonskamers met een eigen badkamer. Naast de gewone eenpersoonskamers, zijn er ook zorgflats met een gescheiden slaapkamer en leefruimte met kitchenette. Hierdoor biedt het vernieuwde OLV Ster der Zee plaats aan 95 bewoners.

In dit nieuwe gebouw bevinden zich gemeenschappelijke eet- en leefruimtes, een ruime polyvalente zaal, een bruin café, binnentuinen en terrassen. Vanaf september verwelkomen we 31 nieuwe bewoners in ons vernieuwd woonzorgcentrum.

Wie behoefte heeft aan tijdelijke opvang en verzorging, is welkom in het kortverblijf. Ook wie aangewezen is op dagverzorging kan bij ons terecht. Het dagverzorgingscentrum (DVC) opent in het najaar 2015 de deuren en biedt plaats aan 15 gebruikers. We bieden eveneens vervoer aan van en naar het DVC.

In OLV Ster der Zee besteden we veel aandacht aan samen-leven. Hiertoe leent het nieuwe woonzorgcentrum zich dan ook uitstekend. Op elke afdeling is een ruime eet- en leefruimte aanwezig en in elke gang zijn er gezellige zithoeken waar de bewoners kunnen verpozen. Ook zijn er op elke afdeling ruime terrassen.