Te Gek!? schoolcampagne - heropstart vanaf september 2016!


De Te Gek!? scholencampagne is heropgestart met vernieuwd aanbod! 

Maandag 5 september werd het startschot gegeven voor de heropstart van onze scholencampagne met een soloconcert van Selah Sue. Zo’n 350 leerlingen van de 2de en 3de graad TSO in school Rozenberg in Mol mochten maandag genieten van het mooie, intieme concert. 


Het volledige aanbod is hier te vinden.

Iets bestellen uit ons aanbod kan via het bestelformulier.NIEUW AANBOD SCHOLENCAMPAGNE

Voor het schooljaar 2016-2017 heeft Te Gek!? gezorgd voor een gedeeltelijk vernieuwd aanbod.

Enkele nieuwigheden zijn de tentoonstelling Ik trap gewoon door in het M-Museum Leuven en in het museum Dr. Guislain te Gent, de nieuwe Te Gek!? infomobiel, het eerste Te Gek!? non-fictie boek Al Te Gek – Psychose tussen brein en samenleving door Geerdt Magiels en een uitgebreider aanbod van getuigenissen door ervaringsdeskundigen.


Ons aanbod is vooral gericht op secundair en hoger onderwijs.

Basisscholen kunnen wel terecht bij Vlieg erin! van onze partner CM   


Uit de Gezondheidsenquête van 2013 blijkt dat het aantal mensen dat in Vlaanderen aangeeft te lijden onder psychische problemen, het grootst is in de leeftijdsgroep van 15 - 24 jarigen.
 In Vlaanderen hebben 40% van de vrouwen in deze leeftijdscategorie met recente psychische problemen te maken en bij de mannen is dat 20%. Het taboe op psychische problemen blijkt ook in deze groep nog sterk aanwezig te zijn.

In juni 2015 werd daarom de Te Gek!? jaarcampagne 2015 - 2016 Jongeren en geestelijke gezondheid opgestart, met onder meer de Te Gek!? scholencampagne vanaf januari 2016.
Niet minder dan 60 scholen namen deel aan de campagne en vanuit vele scholen kwam de vraag om ook in het schooljaar 2016 – 2017 projecten te kunnen opzetten ondersteund door Te Gek!? 

Allemaal reden genoeg voor Te Gek!? om de scholencampagne te verlengen en te vernieuwen en zo een  krachtig signaal en een hoopvolle boodschap te blijven brengen bij de Vlaamse jongeren.

Het Te Gek!? scholenproject wordt van september 2016 tot mei 2017 aangeboden aan de Nederlandstalige scholen Secundair en Hoger Onderwijs.

 

 

SOLOCONCERT SELAH SUE

Zo’n 350 leerlingen van de 2de en 3de graad TSO in school Rozenberg in Mol mochten maandag genieten van een intiem concert van Selah Sue als start voor onze nieuwe scholencampagne. Voor het concert werd Selah Sue nog kort geinterviewd en sprak ze heel open over haar eigen depressie. Ze had daarbij ook een mooie boodschap voor de leerlingen “Hoe donker het ook lijkt, er is altijd hoop!”.  Na het concertje was er nog tijd voor een meet & greet met enkele leerlingen.