NIEUWE TE GEK!? CD.

Nieuwe Te Gek!? cd: “De mooiste liedjes uit Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen”

Door de nieuwe Nerveuze Vrouwen voorstelling  - première op 16 februari in Diest met o.m. Eva de Roovere, Tine Reymer, Inge Paulussen en Ella Leyers - staan de muziektheaterprogramma’s van Te Gek!? weer helemaal in de belangstelling. Toeschouwers die de Nerveuze Vrouwen (in 2013) of de Manische Mannen (in 2015) al eerder aan het werk zagen, weten dat ze een lekkere cocktail van uitdagende teksten en mooie liedjes zullen aangeboden krijgen. Een deel van al dat fraais is nu verzameld op een nieuwe cd-compilatie.

Het 2017-gezelschap van de Nerveuze Vrouwen opent het album  met “Als je er op begint te letten”, een nieuw nummer geschreven door de altijd grappige Hugo Matthysen.  Net zoals “Een paling in een emmer witte wijn” dat wat verder op de cd terug te vinden is. Beide liedjes zijn tevens in de huidige muziektheatervoorstelling verwerkt. Ook de Manische Mannen leveren 2 bijdragen. Het bekende “O mijn hoofd” is nog steeds regelmatig op de radio te horen terwijl “Ik voel me maar zozo” nog nooit eerder op cd werd uitgebracht. Daarnaast vind je op deze compilatie nog veel andere originele opnamen van artiesten die al eerder een liedje schreven voor Te Gek!?. Zoals bijvoorbeeld het wondermooie “Lore” van Het Zesde Metaal, het intrigerende “Hoe op het land” van Eefje de Visser en het nog altijd beklijvende “Het komt voor in de beste families” van Meuris. Maar deze opsomming doet eigenlijk afbreuk aan de andere liedjes en artiesten. Alle 16 nummers van deze cd zijn meer dan het beluisteren waard!

Tot slot willen we nog even speciaal  de aandacht trekken op de 2 bijdragen van Stefaan Degand. Zijn opvallende, persoonlijke interpretatie van Raymond van het Groenewoud’s “In m’n hoofd” is gewoon een pareltje! En bovendien staat ook zijn monoloog “Origi” uit de Manische Mannen-voorstelling op deze cd. Heerlijk om die onvergetelijke tekst op deze manier nog eens terug  te kunnen beluisteren.

“De mooiste liedjes uit Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen” verdient absoluut een plaats. Zowel in uw hoofd als in uw muziekcollectie!