Corona-voorzorgsmaatregelen tijdens consultaties

Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen stijgt de vraag naar fysieke consultaties (face-to-face-gesprekken) in onze polikliniek. Maar de pandemie is nog niet achter de rug. Daarom nemen we een aantal maatregelen om de veiligheid van onze patiënten tijdens de consultaties te maximaliseren.

Omdat we enkel op afspraak werken en we de nodige afstand kunnen bewaren in onze gespreksruimtes, is de kans op verspreiding van het virus sowieso al kleiner. Zeker omdat we iedereen bij het binnen- en buitengaan vragen om de handen te ontsmetten. 

Behandelaars zullen vooraf en erna een mondmasker dragen. Dat dient om jou als patiënt te beschermen tegen overdracht van het virus dat de behandelaar eventueel ongemerkt met zich meedraagt. Zorgverleners komen door hun beroep immers in contact met veel mensen en we willen jouw gezondheid niet nodeloos in gevaar brengen. Om dat risico nog verder te beperken, blijven we ook gedeeltelijk of afwisselend telefonische of online consultaties doen. 

Dagelijks wordt onze polikliniek gepoetst. Tussen de gesprekken voorzien we ook voldoende tijd om alle contactoppervlakken te ontsmetten en de lokalen te verluchten. Als je graag iets hebt om te schrijven, vragen we je om daar zelf voor te zorgen. 

Wat ook nog steeds geldt: als je koorts of luchtwegklachten hebt, annuleer dan de fysieke (face-to-face) afspraak. Spreek met je behandelaar een telefonische consultatie af.

10 aandachtspunten als je op consultatie komt

1. Wacht in de auto tot net voor het beginuur van je afspraak.

2. Draag je eigen mondmasker en houd dat aan als je binnenkomt.

3. Ontsmet een eerste keer je handen aan de inkom van de praktijk.

4. Na een toiletbezoek: spoel door met gesloten deksel en was je handen.

5. Hou altijd minstens 1,5 meter afstand. Er staan maar enkele stoelen in onze wachtkamer. Je behandelaar probeert je op tijd te zien, zodat je er niet te lang hoeft te wachten.

6. De meeste consultaties vinden plaats in aangepaste ruimtes: er staat een tafel met een bijna onzichtbare plexischerm en een makkelijk te ontsmetten stoel.

7. Je behandelaar opent voor jou de deur en sluit die achter je. Zo moet je de klink niet zelf vastnemen.

8. Voor je gaat zitten, ontsmet je handen nog eens.

9. Als er een plexiplaat op het bureau staat, kunnen jullie het mondmasker naar beneden doen (via de lintjes of elastiekjes). Anders niet.

10. Bij vertrek, vragen we je om nog eens de handen te ontsmetten. Betalen doe je via Bancontact met wattenstaafjes (of via overschrijving).