HerstelAcademie

Verantwoordelijke HerstelAcademie Diest

Rita Dekrem

 

Contact

Wat?

Een HerstelAcademie voorziet een open cursusaanbod rond diverse thema’s die te maken hebben met psychisch herstel.  De cursussen aan een HerstelAcademie zijn kortdurend en focussen op het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Ze helpen je om actief je herstel(proces) in eigen handen te nemen, bewuste stappen voorwaarts te zetten om daarna als volwaardige burger je plaats (weer) in te nemen in de maatschappij.

  • Wil je een stap verder zetten in je herstelproces?
  • Wil je opnieuw de regie nemen over je eigen leven?
  • Wil je iemand helpen bij zijn of haar herstel?

Dan is een HerstelAcademie echt iets voor jou!


Voor wie? 

De HerstelAcademie biedt een breed vormingsprogramma aan voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid die in groep wil werken aan zijn of haar herstel. Daarnaast staat ons aanbod open voor elke geïnteresseerde burger die hieraan wil bijdragen: naasten, vrienden, familieleden en (toekomstige) hulpverleners. 

Uiteraard vinden we het uiterst belangrijk dat elke student zich goed voelt tijdens (het verloop van) een cursus. Daarom hechten we veel belang aan de creatie van een veilige omgeving waar je jezelf kan zijn en we respectvol met elkaar omgaan. Om dit te benadrukken ontwikkelden we de SLOWLI-code die in elke les vooropstaat.


Netwerk Diletti

De HerstelAcademie maakt deel uit van HerstelAcademie Diletti. Meer info over het vrije cursusaanbod vind je op de website van de HerstelAcademie.

*Verstuur nooit medische gegevens via e-mail