• Home
  • Nieuws
  • NIEUW: STEUNPUNT GEESTELIJKE GEZONDHEID

Nieuws

NIEUW: STEUNPUNT GEESTELIJKE GEZONDHEID

Na meer dan een jaar intensieve voorbereiding hebben de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, Zorgnet/Icuro, de Federatie van Diensten Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) en het Netwerk Cultuursensitieve Zorg (CSZ) hun krachten gebundeld in een nieuw Steunpunt Geestelijke Gezondheid.

Het Steunpunt Geestelijke Gezondheid streeft naar geestelijke gezondheid als deel van kwaliteitsvol leven voor elk individu in Vlaanderen. Dit doet het samen mét en voor zorggebruikers, naastbetrokkenen en zorgactoren en andere relevante stakeholders in en buiten Vlaanderen. Het nieuwe Steunpunt Geestelijke Gezondheid focust op praktijkondersteuning, methodiekontwikkeling en -implementatie en een correcte beeldvorming.

In 2019 zal het Steunpunt Geestelijke Gezondheid de taken van de samenstellende partners verderzetten. Vanaf 2020 presenteren we u een geïntegreerd en coherent projectenoverzicht.

Veel werk op de plank dus, waaronder het verder uitwerken van de nieuwe website www.steunpuntgg.be, om iedereen die begaan is met het thema geestelijke gezondheid nog beter te kunnen ondersteunen.