• Home
  • Nieuws
  • Ontdek het cursusaanbod van de HerstelAcademie Diest

Nieuws

Ontdek het cursusaanbod van de HerstelAcademie Diest

Het cursusaanbod van de HerstelAcademie Diest voor dit najaar staat online. Onder meer de basiscursus 'Herstel in jezelf' en de curssuen 'Sterk op het werk', 'Bullet journal', 'Aan de slag met een positief zelfbeeld' en 'Zelfzorg, meer dan een stukje chocolade' staan ingepland.

Voor wie?

De HerstelAcademie richt zich naar volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die in groep willen werken aan hun herstel. Daarnaast staat ons aanbod ook open voor wie die daaraan wi bijdragen (vb. familieleden, naasten, hulpverleners).

Wat betekent herstel?

Herstel is een erg persoonlijk en uniek proces waarbij je opvattingen, waarden, gevoelens, doelen en/of rollen veranderen. Herstel gaat over het (leren) leven met een psychische kwetsbaarheid waarbij jouw mogelijkheden en krachten centraal staan. Het is op zoek gaan naar een hoopvol en betekenisvol leven, ondanks je psychische kwetsbaarheid.

Wat doet de HerstelAcademie precies?

Aan de HerstelAcademie kun je kortlopende cursussen volgen over diverse thema’s, die je ondersteuning kunnen bieden in je hersteltraject. De cursussen worden gegeven door een duo van een trainer met ervaringskennis en een trainer met professionele kennis, of door twee trainers met ervaringskennis. Tijdens de lessen ligt het accent op samen leren van en met elkaar.

Hoe kan je ons bereiken?