• Home
  • Nieuws
  • PZ Sint-Annendael verankert samenwerking met UPC KU Leuven

Nieuws

PZ Sint-Annendael verankert samenwerking met UPC KU Leuven

Vanaf vandaag, 17 september 2020, gaat ons psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael een duurzame en gestructureerde samenwerking aan met het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (campussen Kortenberg en Gasthuisberg).

Dit betekent een belangrijke stap vooruit voor patiënten met psychische of psychiatrische aandoeningen in de regio Oost-Vlaams-Brabant. Door het langdurige karakter van hun ziekte krijgen zij vaak in verschillende instellingen zorg. De kans is groot dat een patiënt bij elke transfer zijn verhaal moet herhalen en zijn vertrouwde therapieprogramma grondig gewijzigd of zelfs stopgezet ziet.

Door intens samen te werken proberen beide ziekenhuizen dat voor een groot stuk te vermijden. Bijvoorbeeld door een dossieroverdracht met meer overleg te laten verlopen. Tussen de campussen Kortenberg, Leuven en Diest zullen we ook afspraken maken over behandelmethodes, kwaliteitsstandaarden en patiëntveiligheid.

De samenwerking is formeel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen onze vzw en Z.org KU Leuven (de associatie boven het UPC KU Leuven).