• Home
  • Nieuws
  • Warmste Dag en Wafelbak leveren €1.338 op!

Nieuws

Warmste Dag en Wafelbak leveren €1.338 op!

Ak'Cent en het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael sloegen de handen in elkaar om een Warmste Dag te organiseren. Dat initiatief leverde maar liefst 597 euro op. Naar jaarlijkse traditie bakte Ak'Cent ook wafel, wat 741 euro opbracht. In totaal dus een mooie 1.338 euro.

De voorbije weken zamelden de deelnemers en medewerkers van Ak'Cent al geld in door hun jaarlijkse wafelenbak. Zo gingen ze langs in woonzorgcentra Huize Sint-Augustinus en OLV Ster der Zee. 

Voor de Warmste Dag was iedereen welkom in de cafetaria van psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael. Een act de présence en enkele liedjes van de alombekende Guy Swinnen zorgde voor sfeer. De medewerkers, vrijwilligers en cliënten verkochten er wafels, chocomelk, soep, cupcakes, en zelfgemaakte werkjes. 

De opbrengst van deze initiatieven werd geschonken aan Te Gek!? Het project  wil de drempel om te praten over psychische problemen slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen. Te Gek!? zet hiervoor al jaren grootschalige campagnes op om de beeldvorming rond geestelijke gezondheid in Vlaanderen juister af te stellen. Guy Swinnen en Selah Sue zijn peter en meter van Te Gek!?.