Presentie- en herstelvisie

In Huize OLV Ster Der Zee kun je rekenen op de aandacht en zorg van onze bevlogen medewerkers. Zij staan met passie in hun vak en werken vanuit een visie presentie en herstel. Dat verdient een woordje uitleg.


Wat is presentie?

Niet alleen de vraag ‘wat kan ik voor jou doen?’, maar ook ‘wie kan ik voor je zijn?’ is belangrijk in de relatie met bewoners en familie. Het antwoord daarop is wat onze medewerkers drijft. Door met aandacht aanwezig of present te zijn, willen wij een vertrouwensband met jou en je familie opbouwen. Met respect, waardering en erkenning voor jou als mens, met empathie en geduld, zoeken wij naar de oplossing op jouw maat en op jouw tempo. 


Wat is herstel?

Ouder worden gaat onvermijdelijk gepaard met verlies: van dierbaren, van mogelijkheden, van gezondheid. Maar als mens ben je meer dan datgene wat jou beperkt. Daarom focussen wij op je sterktes, wat je wel kan, op plannen of doelen die je je nog stelt, op je persoonlijke ontwikkeling, op relaties die belangrijk voor je zijn. Wij willen dus verder kijken dan enkel naar de beperking of ziekte.