Te Gek!?

Eigenlijk is het te gek om los te lopen: over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl één op vier personen in België er mee te maken krijgt. Het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest tracht al jaren het stilzwijgen te doorbreken door het organiseren van infosessies, tentoonstellingen en muzikale optredens, strevend naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid.

Sinds eind 2004 kreeg de lokale taboedoorbrekende aanpak een ruimere weerklank met het project ‘Te Gek!?’, waarvan Kristien Hemmerechts het meterschap opnam.
Te Gek !? probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen via bijvoorbeeld cd’s, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel.

Te Gek !? is op 6 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in de gezondheidszorgsector maar ook op maatschappelijk vlak.
De lijst met bekende personen die reeds hun medewerking verleenden aan één of ander Te Gek !? initiatief, is even lang als indrukwekkend, met Kate Ryan, Tom Helsen, Guy Swinnen & The Scabs, Guy Vanhengel, De Laatste Showband, Zornik, Margriet Hermans, Laïs, Wouter Deprez, Johan Verminnen, Mauro Pawlowski, Pol Goossens, Raymond van het Groenewoud, Herman Brusselmans, Dimitri Leue, Stash, Betty Mellaerts, Milow, Kommil Foo, Frank Vanderlinden, Filip Meirhaeghe, Flip Kowlier en nog vele anderen.

Te Gek!? is een project van vzw Sint-Annendael Grauwzusters uit Diest, en geniet ruime steun van de Vlaamse Regering, diverse sponsors en meerdere mediapartners waaronder Radio1 en De Standaard.

Surf snel verder naar de te gekke website van Te Gek!? via deze link.