Nee, er zijn enkel eenpersoonskamers.
Ja. Een groot voordeel is dat het kinderdagverblijf een betere integratie krijgt op de site door de nauwe aansluiting met het belevingsplein.
Het oude gebouw wordt afgebroken volgens de geldende regels en veiligheidsvoorschriften. Hiervoor werden de nodige sloopinventarissen (inclusief een asbestinventaris) opgesteld.
Het voetbalveld zal in zijn huidige vorm verdwijnen en plaats maken voor nieuwe aanplanting van bomen. Dit nadat het voetbalveld 40-50 cm wordt verlaagd als bijkomende buffercapaciteit voor water.
We willen de site zo veilig mogelijk maken, niet in het minst voor onze bewoners (en in het bijzonder voor wie dementie heeft). De aanwezigheid van een toegankelijke vijver genereert risico’s. Daarom wordt er geen nieuwe vijver aangelegd.
Het verdwijnen van de vijver wordt ons inziens gecompenseerd door de ontwikkeling van een aangename buitenomgeving die uitnodigt tot activiteit en ontmoeting.
Nee, het project is in nauwe samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin uitgewerkt, hierbij rekening houdend met de waterproblematiek.
Er worden voldoende voorzorgsmaatregelen voorzien. Grote regenwaterputten worden aangelegd om het regenwater op het gebouw te kunnen stockeren. Tevens zullen zogenoemde wadi aangelegd worden. Dit zijn reservoirs waarin overtollig water kan opgevangen worden.
Zoals bij elk bouwproject zal er mogelijks tijdelijk wat overlast kunnen zijn van werfverkeer.
Op 2 december 2021 organiseerden we een infomoment voor de omwonenden van de straten rondom de Fabiolalaan. In maart 2022 verdeelden we een infobrochure in de ruime omgeving van Huize Sint-Augustinus.