• Home
  • Nieuws
  • Congres persoonlijkheidsstoornissen - 24/05 - Begijnhof Diest

Nieuws

Congres persoonlijkheidsstoornissen - 24/05 - Begijnhof Diest

Over de grens! Dat wordt op vrijdag 24 mei in Diest het thema van het Congres Persoonlijkheidsstoornissen van het gelijknamige Nederlandse Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen. Een congres dat we met vzw Sint-Annendael Grauwzusters als lidinstelling met fierheid hosten en co-organiseren, in het jaar dat we als organisatie 50 jaar bestaan.
 
Op de Begijnhofsite, vlak naast ons psychiatrisch ziekenhuis, bieden we die dag een mooi programma aan hulpverleners uit Nederland en Vlaanderen die met deze kwetsbaarheden aan de slag zijn. Met plenaire sprekers Damiaan Denys, Stephan Claes, Christopher Hopwood en Saskia Malcorps. Daarnaast is er een keuze uit 10 workshops met verschillende focus.
 
Het is de eerste maal dat dit jaarlijkse congres doorgaat in Vlaanderen, letterlijk over de Nederlandse grens dus. Een groeiend aantal Vlaamse zorgorganisaties is vanuit interesse voor de GIT-PD namelijk lid geworden van het Kenniscentrum.
 
Maar we zullen niet alleen letterlijk over de landsgrens gaan, we focussen ook inhoudelijk op alles wat net buiten de grens van de kernbehandeling valt: hoe zit het bijvoorbeeld met het persoonlijke en maatschappelijke herstel van deze mensen? Of ook, wat ligt er voorbij de grenzen van de diagnostiek, leeftijd en behandeling?
 
Alvast een unieke gelegenheid om met een gemengd Nederlands-Vlaams zorgverlenerspubliek hierover bij te leren en uit te wisselen, dus meer dan welkom op vrijdag 24 mei!
 
Het volledige programma en het inschrijvingsformulier vind je op: https://www.kenniscentrumps.nl/agenda/jaarcongres-persoonlijkheidsstoornissen-2/
Het aantal plaatsen is gelimiteerd, dus wie zeker wil zijn, wacht best niet te lang!