Visie wonen en leven

Wonen en leven: ons vertrekpunt

Ons idee is dat je zo normaal mogelijk moet kunnen samen wonen en leven in OLV Ster der Zee. Daarom doen wij er alles aan opdat jij als bewoner je draai vindt. Samen gaan we na wat jouw mogelijkheden en behoeften zijn en wat een zinvolle dagbesteding voor jou kan inhouden. In overleg met jou passen wij ons daaraan aan.

Jouw familie en naasten als partners

We streven naar een omgeving waarin jij je thuis voelt. Daarin spelen jouw familie en naasten een belangrijke rol. Zij kunnen altijd binnen springen, zoals jij dat thuis gewoon was. Wij nodigen hen ook uit om jou te ondersteunen in het wonen en leven.

Zorg op maat

Vanaf de eerste dag bespreken wij jouw noden en hebben we aandacht voor jouw levensverhaal en gewoonten. De rode draad is jouw kwaliteit van leven. Je kunt rekenen op goede en kwalitatieve zorg die altijd in overleg met jou gegeven wordt.

Ontmoeting

Naast de relaties met je familie, naasten en medebewoners zorgen wij ervoor dat je ook andere mensen kan ontmoeten. Verenigingen, buurtbewoners, scholen,... zijn van harte welkom. Jij maakt deel uit van de gemeenschap.


Presentie- en herstelvisie

In OLV Ster Der Zee kun je rekenen op de aandacht en zorg van onze bevlogen medewerkers. Zij staan met passie in hun vak en werken vanuit een visie presentie en herstel. Dat verdient een woordje uitleg.

Wat is presentie?

Niet alleen de vraag ‘wat kan ik voor jou doen?’, maar ook ‘wie kan ik voor je zijn?’ is belangrijk in de relatie met bewoners en familie. Het antwoord daarop is wat onze medewerkers drijft. Door met aandacht aanwezig of present te zijn, willen wij een vertrouwensband met jou en je familie opbouwen. Met respect, waardering en erkenning voor jou als mens, met empathie en geduld, zoeken wij naar de oplossing op jouw maat en op jouw tempo. 

Wat is herstel?

Ouder worden gaat onvermijdelijk gepaard met verlies: van dierbaren, van mogelijkheden, van gezondheid. Maar als mens ben je meer dan datgene wat jou beperkt. Daarom focussen wij op je sterktes, wat je wel kan, op plannen of doelen die je je nog stelt, op je persoonlijke ontwikkeling, op relaties die belangrijk voor je zijn. Wij willen dus verder kijken dan enkel naar de beperking of ziekte.