• Home
  • Open Geest 2023

Open Geest 2023

Sint-Annendael doet in 2023 mee aan de Open Geestdagen, de jaarcampagne van Te Gek!? dat psychische gezondheid bespreekbaar wil maken. Op 21 september organiseren wij de voorstelling 'Het komt voor in de beste families' en op zondag 8 oktober zetten wij onze deuren open voor het brede publiek.

Voorstelling 'Het komt voor in de beste families' (do 21/09)

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop?

In de muziektheatervoorstelling 'Het komt voor in de beste families' brengen zanger en acteur Mathias Vergels – ‘Lowieke’ in de serie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het net verschenen boek van Similes ‘Het komt voor in de beste families’.

Na de voorstelling biedt Similes voor de geïnteresseerden een nabespreking aan van een half uur. Centraal staat de voorstelling en de impact van psychische problemen op familie en naasten. Familie-ervaringsdeskundige en Similesvrijwilliger Miejeanne Janssens modereert het gesprek.

Praktische info:


Open Geestdag in Sint-Annendael (zo 8/10)

Tijdens het weekend van 7 en 8 oktober 2023 vindt de eerste editie van de Open Geestdagen plaats. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen voor het eerst de deuren wijd open voor het publiek.

Wij verwelkomen jou heel graag op zondag 8 oktober 2023 van 10 tot 17 uur in de Vestenstraat 1 in Diest. Aan de hand van het verhaal van een (fictieve) cliënt maak je een vrije rondgang doorheen ons ziekenhuis en ontdek je ons aanbod geestelijke gezondheidszorg. Bij verschillende haltes valt er iets te doen en te beleven.

Praktische info:

  • zondag 8 oktober 2023 - 10 tot 17 uur
  • locatie: Sint-Annendael, Vestenstraat 1, Diest
  • toegang gratis
  • volledige programma: www.opengeestdagen.be