Multidisciplinaire adviesraadpleging

Het Centrum voor psychiatrie en psychotherapie ontvangt een veelheid aan ambulante hulpvragen, wat het bemoeilijkt om voor iedere nieuwe cliënt zelf een traject op te starten. Om de toegankelijkheid tot gedegen, specialistisch advies over geestelijke gezondheidsproblemen te verbeteren, biedt het Centrum een multidisciplinaire adviesraadpleging aan, in nauwe samenwerking met huisartsen.

Lees hier onze corona-maatregelen voor consultaties.


Voor wie?

De multidisciplinaire adviesraadpleging is er voor nieuwe cliënten, die worden doorverwezen door hun huisarts voor een grondig behandelings- en verwijsadvies voor geestelijke gezondheidsproblemen.


Ons aanbod

Wij bieden een gecombineerde consultatie aan bij een psycholoog en een psychiater. Dat is mogelijk op dinsdag en woensdag. Hierna krijgt de cliënt onmiddellijk een eerste advies. Een uitgebreid behandelings- en verwijsadvies wordt opgestuurd naar de huisarts. 


Contact

Cliënten bereiken ons na doorverwijzing van de huisarts. We streven naar een maximale wachttijd van twee à drie weken voor een afspraak.

Een aanmelding voor deze raadpleging kan telefonisch

  • elke werkdag tussen 8.30 en 12 uur via:
  • tel. 013 38 05 80 (medisch secretariaat)
  • adres: Begijnenstraat 41, 3290 Diest

Betaling

Deze raadpleging kost 130,78 euro en wordt op de dag van de consultatie afgerekend. Cliënten krijgen hiervoor een bedrag terug van het ziekenfonds (61,82 euro, of 73,20 euro met een verhoogde tegemoetkoming).