Multidisciplinaire adviesraadpleging

Het Centrum voor psychiatrie en psychotherapie ontvangt een veelheid aan ambulante hulpvragen, wat het bemoeilijkt om voor iedere nieuwe cliënt zelf een traject op te starten.

Om de toegankelijkheid tot gedegen, specialistisch advies over geestelijke gezondheidsproblemen te verbeteren, biedt het Centrum een multidisciplinaire adviesraadpleging aan, in nauwe samenwerking met huisartsen.

De consultaties vinden plaats in de Begijnenstraat 41, 3290 Diest.


Voor wie?

De multidisciplinaire adviesraadpleging is er voor nieuwe cliënten die worden doorverwezen door hun huisarts voor een grondig behandelings- en verwijsadvies voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Ons aanbod

Wij bieden een gecombineerde consultatie aan bij een psycholoog en een psychiater. Hierna krijgt de cliënt onmiddellijk een eerste advies. Een uitgebreid behandelings- en verwijsadvies wordt opgestuurd naar de huisarts. 


Hoe maak je een afspraak?

Een afspraak maken kan als je een doorverwijzing van je huisarts hebt. Aanmelden verloopt via het medisch secretariaat op het nummer 013 38 05 80 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 12 uur).

We streven naar een maximale wachttijd van twee tot drie weken voor een afspraak.

Afspraak annuleren

Kan je een geplande afspraak niet nakomen? Verwittig ons dan minstens 24 uur vooraf. Als je niet (tijdig) verwittigt, wordt een administratieve kost aangerekend van 40 euro (raadpleging psycholoog) en 50 euro (raadpleging psychiater).

Je afspraak annuleren kan via 013 38 05 80 (voormiddag), 013 38 05 11 (namiddag) of medisch.secretariaat@sad.be.


Tarieven

Psychologisch consult

Het psychologisch consult valt onder de ELP-conventie.

Tarief: 11 euro voor een gesprek of 4 euro als je een verhoogde tegemoetkoming hebt.

Ben je niet in orde met je ziekteverzekering of heb je het maximumaantal ELP-consulten bereikt? Dan bedraagt het tarief voor een gesprek 50 euro.

Psychiatrisch consult

Tarief: 92,44 euro voor een gesprek. Het ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 70,74 euro, waardoor je remgeld 21,70 euro bedraagt.

Als je een verhoogde tegemoetkoming hebt, voorziet het ziekenfonds een terugbetaling van 83,76 euro, waardoor je remgeld 8,68 euro bedraagt.